Cumartesi, Nisan 08, 2006

Fenerbahçe'ye büyük derlerse bunu söyleyenlere güleceksin...


Bugün Fenerbahçe’nin ve Fenerbahçelinin gülümsemesinin altında yatan tek gerçek vardır.

“Büyük Olmak için;
Hiç Kimseye iltifat etmeyeceksin,
Hiç kimseyi aldatmayacaksın,
Ülke için gerçek amaç ne ise onu görecek, o hedefe yürüyeceksin,
Herkes senin aleyhinde bulunacaktır,
Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır.
Fakat sen buna direneceksin.
Önüne sonsuz engellerde yığacaklardır.
Kendini büyük değil, küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak
Kimseden yardım gelmeyeceğini inanarak
Bu engelleri aşacaksın.
Bundan sonra da sana büyük derlerse bunu söyleyenlere güleceksin.” Mustafa Kemal ATATÜRK

Oturduğu yerden bakınca bir tepeyi herkes görür ama tepenin arkasında ufukların ötesinde ne olduğunu ise ancak o tepenin üstüne kadar yürüyenler görebilirler.

Oturdukları yerden bizlere tepeleri gösteren, şundan bundan dem vurup da Volkan, Semih gibi gencecik çocukları görmeyip de hala Fenerbahçe de gençler niye yedek bekliyor diyenler, Şampiyonlar Liginde karşısındaki takımlar 11 yabancıyla oynarken ve bu takımlar dünya futbolunun G14+4 takımları arasında yer alırken hala Avrupa da tesadüfî başarıları hedef çizenler, çok değil iki sene öncesi Fenerbahçe gençlere yatırım yaparken toplama takım kuruyor bu takımdan bir halt olmaz deyip de bugün Türkiye Ligi Fenerbahçe’ye bir gömlek küçük geliyor diyerek Türk Ligini ve Futbolunu aşağıladıklarının farkında olmayanlar, Avrupa Kupalarında bu sene diğer Türk takımlarının neler yaptığını görmeyip de sanki sadece Fenerbahçe'nin hedefi Şampiyonlar Ligiymiş gibi görüp başarıdan ve süreklilikten bahsedenler hiçbir şey bilmeyen ama bilmediğini de bilmeyen çokbilmişler size sadece gülümsüyoruz.

Biz ufukların ötesini görmek için bazen düz, bazen de dikenli olan bu yolda yürüyüşümüze devam ediyoruz. Başkanımıza, Yönetimimize, Hocamıza ve Takımımıza inanıyor, güveniyor, gurur duyuyoruz. Siz ise sadece onları ve bizi seyrediyorsunuz.

Biz bu yolda durmayacağız, o büyük sevdadan dönmeyeceğiz çünkü ne kadar uğraşırsanız uğraşın biz Fenerbahçe'yi sevmekten yorulmayacağız.

Hedefimizi ise o yüz yıl önce göstermiş zaten...

“Fenerbahçe’ye ebedi muvaffakiyetler dilerim ." Mustafa Kemal ATATÜRK

Herkes biliyor ki her zaman olduğu gibi o yine haklı çıkacak...

Bizi izlemeye devam edin çünkü tekrar özlediğiniz çağdışı, yalan ve dolan dolu o karanlık çağı biz çoktan aştık.

Fenerbahçeli görünüpte içeriden de uğraş verenler, boşuna uğraşmayın siz de başaramayacaksınız. Bizi tekrar Fenerbahçe’nin hava durumları tahminlerinden bile çok değişen o eski günlerine veya ver ateşi kaynasın kazan ne pişerse bahtına artık durumlarına sokamayacaksınız ve çok özlediğiniz o istikrarsız günlere geri döndüremeyeceksiniz. Çünkü bitti o devir ve o dükkânlar eskiden tadilat nedeniyle kapalıydı şimdi ise külliyen yıkıldı.

Bütün sezon boyunca sadece sizi takmalar da eskidendi.

Biz sizi artık takmıyoruz, sizi takanı da takmıyoruz.

Ali KUTAY
http://www.blogcu.com/alikutay

Hiç yorum yok: